Educació Física

Benvinguts al bloc d'Educació Física


En aquest espai anirem penjant les fotos i recursos per treballar l'Àrea d'Educació Física.

 Curs 2015 - 2016


Aquí sota d'aquest post teniu els continguts actualitzats del curs 2015 - 2016.


Inici de curs 2015 - 2016!!! 


Els Mestres d'Educació Física de l'Escola Pere Torrent us donem la benvinguda al nou curs escolar 2015 -2016.Saltem i saltem a 2n!!! 

Respirem i ens relaxem a 2n!!! 

Treballem els jocs cooperatius a 3r!!! 

Natació a 1r!!! 

Acrosport a 4t!!! 

Treballem l'equilibri a 1r!!! 

Treballem els salts a 3r!!! 

Som equilibristes a 2n!!! 

Natació a 2n!!! 

Llançament i recepcions a 4t!!! 

Lateralitat a 1r!!! 

Juguem amb material a 2n!!! 

Jocs Tradicionals a 3r!!! 

Jocs Alternatius a 3r!!! 

Joc de la Xocolata 3r i 4t!!! 

Iniciació al circ a 4t!!! 

Girem i Girem a 2n!!! 

Fem desplaçaments a 1r!!! 
Fem boles de malabars a 4t!!! 
Expressió Corporal a 3r!!! 
Descobrim els sentits a 2n!!! 
Estem en forma a 4t!!! 
Campió de baldufa acrobàtica amb en Gerardo Montero!!! 
A 1r aprenem a respirar i a relaxar-nos!!! 
Com ja sabeu, els alumnes de 4t durant les classe d'educació física han començat a fer sessions d'iniciació al Circ !!!

Per això l'Òscar, us recomana els següents vídeos perquè pugueu practicar a casa!!!

A continuació feu clic damunt del play per poder-ho veure:
També, us recomana una pàgina web la qual us ajudarà a construir els vostres malabars:

                                          (feu clic damunt de la imatge per anar al web)

Per últim, podreu descarregar als mòbils dels vostres pares (ja sabem que molts de vosaltres no teniu mòbil) una aplicació gratuita per aprendre a fer malabars:


Si teniu mòbil Android, feu clic al següent enllaç:  Juggling Lab 

Que comenci la funció !!!

P.D.: Recordeu que podeu practicar a casa o a Educació Física, però no a l'aula.


 Curs 2014 - 2015

Bones Vacances 2015!!! 

Els Mestres d'Educació Física de l'Escola Pere Torrent et desitgen bones i ben merescudes vacances 2015. Ens trobem de nou al setembre.
Els Equilibristes de 2n!!! 


A 2n estem treballant l'equilibri. Com podeu veure, en segons quines activitats els nens i les nenes han de cooperar entre ells per tal d'aconseguir l'objectiu de no desequilibrar-se. Caminar amb xanques, creuar bancs suecs de diferents maneres, lluita de galls, fer de funambulistes per sobre les línies de la pista... són només alguns dels jocs que estem treballant a la Unitat Didàctica: "Som Equilibristes (II)".A 4t pinten les medalles per a la 5a Jornada Lúdicoesportiva Interescolar 2015


El proper dilluns, 8 de juny de 2015 (dilluns, 15 en cas que faci mal temps el dia 8) tots els alumnes de 4t de Primària de Lloret de Mar participaran a les Pistes d'Atletisme a la 5a Jornada Lúdicoesportiva Interescolar organitzada pels Mestres d'Educació Física de les Escoles de Lloret. Un dia en el qual tots els nens i nenes d'aquest curs podran relacionar-se entre ells tot jugant a diferents jocs. Els alumnes de la nostra escola ja han començat a preparar els jocs i a pintar les medalles, els dibuixos de les quals els ha fet la mestra Ari. Moltes gràcies en nom de tots els nens i nenes de 4t!!!Els Saltimbanquis de 3r


Els alumnes de 3r han estat treballant els salts. Hi ha moltes maneres diferents per saltar: amb els peus junts, a peu coix, com les granotes, fent gambades... Les han practicat tot jugant i s'ho han passat molt bé.Fitxes d'Acrosport a 4t


Aquí teniu les fitxes que han fet servir els nens i nenes de 4t de Primària per treballar l'Acrosport. Construccions humanes de 2, 3, 4, 5 i més persones. Els alumnes que han de suportar el pes dels altres es diuen portors, i els que pugen a sobre o s'ajuden dels portors s'anomenen àgils. Ja sabeu... ara a practicar, però recordeu que el terra ha de ser tou per evitar fer-vos mal si caieu.Acrosport a 4t


Els alumnes de 4t de Primària han estat fent una Unitat Didàctica d'Acrosport. L'Acrosport consisteix en formar figures i construccions humanes grupals. La cooperació entre tots els companys i companyes és molt important per a poder realitzar-les. A partir d'unes fitxes amb dibuixos, els nens i nenes han anat formant les seves construccions sempre de més simples a més complicades. A veure si sabeu qui fa de portor i qui fa d'àgil.Respirem i ens relaxem (I) amb 1r


Aquesta Unitat Didàctica on es treballen aspectes de la respiració i la relaxació es treballa en dues parts (la primera a 1r i la segona a 2n). Els nens i nenes prenen consciència de la importància que té la respiració en el dia a dia, de les fases de la respiració (inspirar i espirar) i aprenen a respirar de diferents maneres acabant la sessió amb una activitat per relaxar-se.Respirem i ens relaxem (II) amb 2n


Aquesta Unitat Didàctica és la continuació a la que van realitzar els nens i nenes el curs passat a 1r. Els alumnes van treballar el tema de la respiració i la relaxació amb la base apresa el curs anterior però amb nous jocs i activitats. 
A 4t estem en forma!!!


Durant el 2n Trimestre els alumnes de 4t de Primària van treballar les Qualitats Físiques Bàsiques (QFB) per tal de poder estar en forma i tenir una bona condició física. Un cop explicades quines eren les QFB (Resistència, Velocitat, Força i Flexibilitat), els nens i nenes comentaven quines es treballaven a cada joc un cop acabat. La mestra Ainhoa ens va ajudar molt a dur a terme aquesta Unitat Didàctica.
Fem desplaçaments a 1r!!!


A 1r han treballat diferents maneres de desplaçar-se: de puntetes, amb els talons, d'esquena, corrents, de costat, gatejant, reptant, trepant, a quadrúpedia, fent el cranc (quadrúpedia al revés), saltant a peu coix... i alguna que altra manera més. 
Girem i girem a 2n!!!


Els nens i nenes de 2n han a fet moltes i moltes voltes. Han girat de totes les maneres possibles i algun cop han acabat una mica marejats. Girs de mitja volta (180 graus), girs complets (360 graus), tombarelles endavant, la croqueta, la roda lateral... no han parat de girar. L'últim dia de la Unitat Didàctica vam anar a la gespa de les Pistes d'Atletisme a repassar tot el que havien après, és a dir, girar i girar de diferents formes.
Construcció de Boles de Malabars a 4t


Just abans de Setmana Santa, els alumnes de 4t van fer un taller per construir 3 boles de malabars i començar així a practicar durant les vacances. Per poder veure com construir diferents tipus de malabars i altres materials relacionats amb el món del circ vam recomanar la web: ensaimadamalabar (podeu clicar per accedir-hi). A més, també hi ha videos tutorials on s'ensenya com començar a utilitzar-los.

Iniciació al Circ a 4t


Durant el 3r Trimestre (i part del 2n) els alumnes de 4t de Primària van fer unes classes d'Iniciació al Circ aprofitant els recursos materials de l'àrea d'Educació Física. Amb molta paciència, esforç i constància, mica en mica, van anar sortint els resultats. Han treballat l'equilibri (rola bola, corda fluixa, bola d'equilibri, plomes, saquets...), la coordinació óculo-manual (malabars com els mocadors, les boles, anelles, capses xineses, pal del diable, diàbolo...) i acrobàcia (pi, tombarella endavant, tombarella doble, tombarella enrere amb suport de corda...). Cal felicitar a tots els/les alumnes de 4t perquè han treballat molt.


Jocs Cooperatius a 3r


Els alumnes de 3r han treballat els Jocs Cooperatius. Van haver de resoldre diferents problemes per arribar a la solució col·laborant entre tots. Al final, cooperant entre ells van poder arribar a l'objectiu.
A 2n aprenem a utilitzar el material jugant


Els alumnes de 2n van aprendre a fer un bon ús del material d'Educació Física (cèrcols, piques, pilotes i cordes) tot jugant.
Jocs Alternatius a 3r


Durant el 2n Trimestre els alumnes de 3r van treballar Jocs Alternatius com el freesbe i el paracaigudes. Els nens i nenes s'ho van passar molt bé.Natació amb 1r


Els nens i nenes de 1r van començar a fer les classes de natació el passat mes de març. Durant aquest mes d'abril hem fet un descans. Les classes es reiniciaran tots els dimecres del proper mes de maig fins el juny. Recordeu portar tota l'equipació per poder fer les classes a la piscina. Gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada